Skip to content
Back to Recipes

ŽUVIS ‘VERACRUZ’

ŽUVIS ‘VERACRUZ’

Ingredients (2 people):

  • 1 pomidoras, supjaustytas
  • ½ svogūno, smulkinto pusžiedžiais
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 šaukštelis kaparėlių
  • 2 šaukšteliai susmulkintų žalių alyvuogių
  • 1 šaukštelis kapotų petražolių
  • 2 šaukšteliai pomidorų padažo
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • 2 vnt. baltos žuvies filė
  • Kepimo popieriaus
  • Vandens

Preparation time: 17 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Maišymo dubenyje sumaišykite supjaustytą pomidorą, svogūną, česnaką, kaparėlius, alyvuoges, petražoles, pomidorų padažą ir alyvuogių aliejų. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir paragaukite. Jei nieko netrūksta, uždekite dangtį ir gerai papurtykite, kad visi ingredientai susimaišytų.

  • Atsipjaukite du vienodo dydžio kepimo popieriaus gabaliukus ir ant jų uždėkite nuplautą žuvies filė.

  • Į paprastą arbą giliąją Wok keptuvę įpilkite vandens, įdėkite Steam It garpuodį ir sudėkite kepimo popieriumi apvynotas žuvies filė. Naudodami Šaukštus salotoms, ant žuvies sudėkite paruoštą marinatą. Uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 12 minučių ant vidutinės kaitros.

Additional Note: