Skip to content
Back to Recipes

Mėsainiai su lašiša, krapais ir laiškiniais česnakais

Mėsainiai su lašiša, krapais ir laiškiniais česnakais

Ingredients (8 people):

  • 1 kg maltos lašišos (be odos)
  • 1 ryšelis krapų (susmulkintų)
  • 30 ml laiškinių česnakų (susmulkintų) (±2 valg. š.)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 15 ml alyvuogių aliejaus kepimui (±1 valg. š.)
  • Avokadų majonezas
  • 3 kalendros šakelės
  • 1 didelis sunokęs avokadas
  • 75 g majonezo (±⅓ puodelio)
  • 1/2 žaliosios citrinos (sulčių)
  • Druskos ir pipirų
  • Patiekimui:
  • Mėsainių bandelės, pjaustytas raudonasis svogūnas, pjaustytas agurkas, salotos...

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Sudėkite maltą lašišą, krapus, laiškinius česnakus, druską ir pipirus į vidutinio dydžio dubenį ir gerai išmaišykite.

  • Padalinkite masę į 8 vienodos formos ir dydžio paplotėlius ir suspauskite mėsainių presu.

  • Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio kaitrumo liepsnos. Aliejui įkaitus, sudėkite paplotėlius ir kepkite po 3-4 min. iš abiejų pusių, kol iškeps (vidinė temperatūra turėtų būti 63 °C).

  • Išimkite paplotėlius iš keptuvės ir palikite pastovėti 5 min. prieš patiekiant.

  • Tuo tarpu SuperSonic Chopper aukštajame su ašmenimis susmulkinkite kalendrą. Išimkite ašmenis ir įstatykite plaktuvo priedą. Sudėkite avokadų majonezui skirtus ingredientus, uždenkite ir traukite virvelę, kol gausite vienalytę masę.

  • Patiekite paplotėlius mėsainių bandelėse su avokadų majonezu ir pageidaujamais priedais.

Additional Note: