Ingredients (4 PORCIJOMS):
- 100 g pilnagrūdžių sausainių (10 vnt.)
- 25 g sviesto (atvėsinto ir supjaustyto mažais kubeliais)
- 220 g kreminio sūrio (suminkštinto)
- 140 ml saldinto kondensuoto pieno
- 150 g Graikiško jogurto
- 4 žaliųjų citrinų* (sulčių) (±60 ml)
- Patiekimui
- Žaliųjų citrinų žievelės
- Plaktos grietinėlės
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Į SuperSonic Chopper Extra su ašmenimis sudėkite pilnagrūdžius sausainius ir šaltą sviestą. Traukite virvelę, kol susmulkinsite. Gautą masę sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.
Putėsių gaminimas: Į SuperSonic Chopper Extra su plaktuvo priedu sudėkite minkštą kreminį sūrį, kondensuotą pieną ir jogurtą. Uždenkite ir traukite virvelę, kol gausite vienalytę masę.
Ant uždarytoje padėtyje esančio dangtelio uždėkite piltuvėlį. Supilkite žaliųjų citrinų sultis per piltuvėlį ir pasukite į atidarytą padėtį. Traukite virvelę, kol įmaišysite į putėsius.
Patiekimui: Padalinkite sausainių masę į 4 puodelius (apyt. 20 g porcijai). Tuomet po lygiai padalinkite žaliųjų citrinų putėsius ir paskleiskite ant sausainių sluoksnio (po apyt. 150 g porcijai). Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir žaliosios citrinos žievelės.
Additional Note:
PATARIMAS: Putėsius galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų.
*Jei žaliųjų citrinų neturite, galite pakeisti persinėmis citrinomis (paprastos citrinos netinka).