Skip to content
Back to Recipes

Kreminis troškinys su brokoliais ir parmezanu

Kreminis troškinys su brokoliais ir parmezanu

Ingredients (6 people):

  • 3 dideli brokoliai (±1,5 kg)
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • 75 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų
  • 150 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 60 g universalių miltų
  • 60 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 600 ml pieno (kambario temperatūros)
  • 1 pinch tarkuoto muskato riešuto
  • 250 ml riebios grietinėlės

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 40 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C.

  • Supjaustykite brokolį į mažesnius žiedynus, nuplaukite ir nusausinkite.

  • Nulupkite svogūną ir česnaką. Susmulkinkite.

  • Į didelį maišymo dubenį sudėkite brokolius, smulkintą svogūną ir česnaką, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir išmaišykite. Supilkite į UltraPro 3,3 l, uždenkite ir kepkite 20 min.

  • Sumažinkite temperatūrą iki 220 °C.

  • Sutarkuokite parmezano sūrį su Grate N Store.

  • MicroCook ąsotyje (1 l) sumaišykite miltus su saulėgrąžų aliejumi. Suberkite druską ir pipirus, tuomet lėtai, nuolat maišydami supilkite pieną*. Uždenkite ir šildykite mikrobangų krosnelėje 3 min. 600 vatų galingumu. Pamaišykite ir šildykite dar 2 minutes. Vėl pamaišykite, sudėkite smulkintą muskatą, pusę tarkuoto parmezano sūrio ir grietinėlę.

  • Supilkite mišinį ant brokolių „UltraPro“ puode, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite orkaitėje be dangčio apyt. 15 min.

Additional Note:

*KPT plakiklis puikiai tinka plakimui „MicroCook“ ąsotyje, nes nesubraižys ąsočio paviršiaus.