Ingredients (6 people):
- 3 dideli brokoliai (±1,5 kg)
- 1 mažas svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- 75 ml alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų
- 150 g tarkuoto parmezano sūrio
- 60 g universalių miltų
- 60 ml saulėgrąžų aliejaus
- 600 ml pieno (kambario temperatūros)
- 1 pinch tarkuoto muskato riešuto
- 250 ml riebios grietinėlės
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 40 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C.
Supjaustykite brokolį į mažesnius žiedynus, nuplaukite ir nusausinkite.
Nulupkite svogūną ir česnaką. Susmulkinkite.
Į didelį maišymo dubenį sudėkite brokolius, smulkintą svogūną ir česnaką, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir išmaišykite. Supilkite į UltraPro 3,3 l, uždenkite ir kepkite 20 min.
Sumažinkite temperatūrą iki 220 °C.
Sutarkuokite parmezano sūrį su Grate N Store.
MicroCook ąsotyje (1 l) sumaišykite miltus su saulėgrąžų aliejumi. Suberkite druską ir pipirus, tuomet lėtai, nuolat maišydami supilkite pieną*. Uždenkite ir šildykite mikrobangų krosnelėje 3 min. 600 vatų galingumu. Pamaišykite ir šildykite dar 2 minutes. Vėl pamaišykite, sudėkite smulkintą muskatą, pusę tarkuoto parmezano sūrio ir grietinėlę.
Supilkite mišinį ant brokolių „UltraPro“ puode, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite orkaitėje be dangčio apyt. 15 min.
Additional Note:
*KPT plakiklis puikiai tinka plakimui „MicroCook“ ąsotyje, nes nesubraižys ąsočio paviršiaus.