Skip to content
Back to Recipes

Sūrio ir ryžių kroketai

Sūrio ir ryžių kroketai

Ingredients (24 people):

  • 90 g sūrio (ementalio ar parmezano)
  • 270 g rizoto ryžių („Arborio“)
  • 700 ml vandens
  • 30 g nesūdyto sviesto (±2 šaukštų) (minkšto)
  • Druskos ir pipirų
  • Paniravimui
  • 30 g džiūvėsėlių
  • 65 g sūrio (ementalio ar parmezano)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 38 min.

Standing time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Su Grate N Store susmulkinkite visą sūrį (90 g ir 65 g), bet dalį atidėkite ryžiams ir paniravimui.

  • Kiauraindyje plaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus.

  • Į Didįjį EasyRice supilkite ryžius ir vandenį, uždenkite ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje 16–18 min. 600 vatų galingumu. Palikite pastovėti 5 min. Jei „EasyRice“ dugne liko vandens, pakaitinkite mikrobangų krosnelėje dar 1–2 min.

  • Sudėkite sviestą, smulkintą sūrį, druskos ir pipirų. Maišykite, kol sviestas išsilydys. Palikite pastovėti 10–15 min. Nerekomenduojame palikti ilgesniam laikui, nes masė sukietės ir ją bus sunku iškabinti.

  • Išimkite orkaitės groteles ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C su ventiliatoriaus režimu.

  • Paniravimo mišinio gaminimas: SuperSonic Chopper Extra susmulkinkite džiūvėsėlius ir tarkuotą sūrį ir supilkite į vidutinio dydžio dubenį.

  • Ant šaltų orkaitės grotelių ar metalinės skardos padėkite silikoninį padėklą kepiniams su krašteliu.

  • Vidutinio dydžio matavimo semtuvėliu kabinkite kroketų masę, tuomet apvoliokite kroketus džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje ir dėkite ant silikoninio padėklo kepiniams.

  • Kepkite apyt. 20 min. Patiekite kaip užkandį su žaliomis salotomis.

Additional Note: