Ingredients (24 people):
- 90 g sūrio (ementalio ar parmezano)
- 270 g rizoto ryžių („Arborio“)
- 700 ml vandens
- 30 g nesūdyto sviesto (±2 šaukštų) (minkšto)
- Druskos ir pipirų
- Paniravimui
- 30 g džiūvėsėlių
- 65 g sūrio (ementalio ar parmezano)
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 38 min.
Standing time: 20 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Su Grate N Store susmulkinkite visą sūrį (90 g ir 65 g), bet dalį atidėkite ryžiams ir paniravimui.
Kiauraindyje plaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus.
Į Didįjį EasyRice supilkite ryžius ir vandenį, uždenkite ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje 16–18 min. 600 vatų galingumu. Palikite pastovėti 5 min. Jei „EasyRice“ dugne liko vandens, pakaitinkite mikrobangų krosnelėje dar 1–2 min.
Sudėkite sviestą, smulkintą sūrį, druskos ir pipirų. Maišykite, kol sviestas išsilydys. Palikite pastovėti 10–15 min. Nerekomenduojame palikti ilgesniam laikui, nes masė sukietės ir ją bus sunku iškabinti.
Išimkite orkaitės groteles ir įkaitinkite orkaitę iki 220 °C su ventiliatoriaus režimu.
Paniravimo mišinio gaminimas: SuperSonic Chopper Extra susmulkinkite džiūvėsėlius ir tarkuotą sūrį ir supilkite į vidutinio dydžio dubenį.
Ant šaltų orkaitės grotelių ar metalinės skardos padėkite silikoninį padėklą kepiniams su krašteliu.
Vidutinio dydžio matavimo semtuvėliu kabinkite kroketų masę, tuomet apvoliokite kroketus džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje ir dėkite ant silikoninio padėklo kepiniams.
Kepkite apyt. 20 min. Patiekite kaip užkandį su žaliomis salotomis.
Additional Note: