Skip to content
Back to Recipes

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Ingredients (8 people):

  • 150 g juodojo šokolado (±5 1/4 oz)
  • 125 g nesūdyto sviesto (±1/2 puodelio)
  • 1 l verdančio vandens (vonelei) (±4 puodelių)
  • 50 ml pieno (galima naudoti ir augalinį) (± 3 valg. š.)
  • 5 kiaušinių
  • 200 g universalių miltų (± 1 1/4 puodelio)
  • 10 ml kepimo miltelių (± 2 arbat. š.)
  • 50 g kakavos miltelių (persijotų) (±1/2 puodelio)
  • 130 g cukraus (± 1/2 puodelio)
  • 400 g konservuotų kriaušių (be sulčių*) (±14 oz)
  • UltraPro formos patepimui
  • 15 g nesūdyto sviesto (±1 šaukšto)
  • 15 g cukraus (± 1 valg. š)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 60 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Sulaužykite šokoladą į smulkesnius gabalėlius ir sudėkite į maišymo dubenį 1 l. Ant viršaus sudėkite sviesto kubelius.

  • Į maišymo dubenį 3,5 l įpilkite apyt. 1 l verdančio vandens, tuomet į jį atsargiai įstatykite maišymo dubenį 1 l su šokoladu ir sviestu (be dangčio). Palikite 15 min. pastovėti. Praėjus pusei laiko, pamaišykite šokoladą.

  • Išimkite maišymo dubenį su šokoladu iš vonelės. Supilkite pieną, plakite ir įmuškite kiaušinį po vieną. Plakite, kol gausite vienalytę masę.

  • Orkaitės groteles įstatykite antrame lygyje nuo apačios ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C be ventiliatoriaus režimo.

  • Išpilkite vandenį iš maišymo dubens 3,5 l ir nusausinkite dubenį. Supilkite miltus, kepimo miltelius, kakavos miltelius ir cukrų. Uždenkite dubenį ir sukratykite.

  • Sudėkite ištirpinto šokolado masę į 3,5 l maišymo dubenį. Uždenkite dubenį ir pakratykite į šonus 10 kartų. Tuomet 30 sek. kratykite aukštyn ir žemyn bei į šonus, kol nebegirdėsite triukšmo.

  • Kriaušes supjaustykite kubeliais (vieną kriaušės puselę į apyt. 6 kubelius), sudėkite į tešlą ir gerai išmaišykite.

  • Patepkite UltraPro 2 l formą sviestu ir pabarstykite cukrumi.

  • Supilkite tešlą į UltraPro ir kepkite neuždengtą 45–50 min.

  • Palikite pastovėti 10–15 min. ir tik tada išimkite iš formos. Leiskite atvėsti 30 min. ir tuomet patiekite.

Additional Note:

PATARIMAS:

* Naudokite 2 l maišymo dubenį su apsauga nuo purslų, kad nupiltumėte konservuotų kriaušių sultis.