Skip to content
Back to Recipes

Šokoladinis desertas su zefyru

Šokoladinis desertas su zefyru

Ingredients (6 people):

100 g juodojo arba pieniško šokolado

140 g minkštų zefyrų

(angl. „marshmallows“)

1 valg.š. vandens

1 valg.š. kokoso riešutų miltų

Preparation time: 35 min.

Cooking time: 3 min.

Difficulty: average

Preparation:

1 Susmulkinkite šokoladą gabalėliais ir kaitinkite 1 l MicroCook

ąsotyje 21 min. 360 vatų galingumu. Palikite pastovėti 1 min.,

tuomet pamaišykite ir kaitinkite dar 20 sek., jei šokoladas

neišsilydęs.

2 Įdėkite Silikono formą „Kupolai“ į FreezerSmart žemąjį 2,25 l ir

padalinkite joje šokoladą. Silikoniniu teptuku aptepkite šokoladu

formos kraštus. Šaldykite 10 min.

3 Sudėkite minkštus zefyrus ir vandenį į MicroCook ąsotį 1 l ir

kaitinkite 40 sek. 600 vatų galingumu. Pamaišykite ir kaitinkite

dar 10-20 sek., jei zefyrai neišsilydę.

4 Padalinkite zefyrų masę formose ir šaldykite 10 min.

Apibarstykite kokoso riešutų miltais, atsargiai spustelėkite

kiekvieną formą ir išimkite šokoladinį desertą.