Skip to content
Back to Recipes

Rizotas su grybais, saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais

Rizotas su grybais, saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais

Ingredients (4 people):

250 g grybų

2 daugializdžiai („Shallot“ tipo)

svogūnai

350 g „Arborio“ rūšies ryžių

550 ml vandens

100 ml balto vyno

1 vištienos sultinio kubelis

75 g saulėje džiovintų pomidorų

80 g parmezano

60 g sviesto

75 g špinatų

Druskos ir pipirų

40 g parmezano pagardinimui

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

1. Nuplaukite ir nusausinkite grybus.

2. Naudodami FusionMaster Chef Press antgalį 10 mm, susmulkinkite grybus ir sudėkite juos į Troškintuvą mikrobangų krosnelei II.

3. Turbo Chef’e susmulkinkite svogūnus ir sudėkite į troškintuvą.

4. Praskalaukite ryžius ir supilkite juos į troškintuvą kartu su vandeniu, baltu vynu ir sultiniu. Išmaišykite Silikonine mentele.

5. Uždenkite dangtį ir gaminkite 15 min. 900 W galingumu. Palikite pastovėti 10 min., kol slėgio indikatorius sugrįš į reikiamą poziciją.

6. Turbo Chef’e susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus.

7. FusionMaster žvaigždučių formos tarkute sutarkuokite 80 g parmezano.

8. Sudėkite sviestą ir parmezaną ir išmaišykite Silikonine mentele. Sudėkite pomidorus, špinatus ir pagardinkite druska bei pipirais. Dar kartą išmaišykite, apibarstykite 40 g tarkuoto parmezano ir patiekite iš karto.

 

Patiekite su petražolių ar česnakų duonele.