Ingredients (4 PORCIJOMS):
- 400 g porų (tik baltųjų dalių)
- 1 l verdančio vandens
- 500 g morkų
- 500 g nevirtų burokėlių
- 3 česnako skiltelės
- 3 laiškiniai svogūnai
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus (± 45 ml)
- 6 petražolių šakelės
- 50 g džiūvėsėlių
- 30 g lazdyno riešutų miltų
- Druskos ir pipirų
- 2 valg. š. sojos ar brandinto sojos padažo (± 30 ml)
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 1 h
Standing time: 10 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C su įjungtu ventiliatoriaus režimu.
Supjaustykite baltąją porų dalį 2 cm riekelėmis (žaliąją dalį galite palikti sriubai). Sudėkite porus į UltraPro 2 l, užpilkite 1 l verdančio vandens, uždenkite ir palikite pastovėti 10 min. Tuomet nupilkite.
Nulupkite morkas ir supjaustykite 1 cm riekelėmis. Nulupkite burokėlius ir supjaustykite 2 cm kubeliais. Tuomet nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Nulupkite česnako skilteles, perpjaukite per pusę ir pašalinkite šerdį. Perpjaukite laiškinius svogūnus į dvi dalis.
Į UltraPro su porais supilkite morkas, burokėlius ir 2 nuluptas česnako skilteles bei laiškinius svogūnus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir švelniai išmaišykite silikonine mentele.
Uždenkite ir kepkite 40 min.
Su Turbo Chef susmulkinkite petražolių lapelius su likusia česnako skiltele. Sudėkite džiūvėsėlius, lazdyno riešutų miltus, žiupsnį druskos ir vėl išmaišykite.
Po 40 minučių į kepančias daržoves supilkite brandintą sojos padažą, pipirus, švelniai išmaišykite ir apibarstykite mišiniu iš Turbo Chef.
Toliau kepkite neuždengtą 20 min. 190 °C temperatūroje.
Additional Note:
BUROKĖLIAI tinka kepenų detoksikacijos procesui pagerinti. Juose yra medžiagų, kurios stimuliuoja kepenų funkciją ir padeda valyti kraują.