Skip to content
Back to Recipes

Mėsainiai su karamelizuotais svogūnais

Mėsainiai su karamelizuotais svogūnais

Ingredients (6 people):

  • 680 g maltos jautienos
  • 30 g svogūnų sriubos prieskoniai
  • 15 ml Vorčesterio padažas (± 1 šaukštas)
  • 2 ml druskos (±½ arb. š.)
  • Karamelizuoti svogūnai
  • 15 ml alyvuogių aliejaus (±1 valg. š.)
  • 2 dideli saldieji svogūnai (plonai pjaustyti)
  • 2 ml druskos (±½ arb. š.)
  • 60 ml jautienos sultinio (±¼ puodelio)
  • 15 ml balzaminio acto (±1 šaukštas)
  • Majonezo ir Dižono garstyčių padažas
  • 75 g majonezo (±⅓ puodelio)
  • 30 ml Dižono garstyčių (±2 valg. š.)
  • 1 didelė česnako skiltelė (sutrinta ar tarkuota)
  • Patiekimui:
  • Paskrudinta sviestinė bandelė
  • Mėgiamo sūrio riekelės
  • Kepta šoninė, salotos, pomidorai (nebūtinai)

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 1 h 12 min.

Standing time: 70 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite maltą jautieną, svogūnų sriubos prieskonius,  Vorčesterio padažą ir druską. Palikite 1 val. pasimarinuoti. Svarbu: kepama mėsa turi būti kambario temperatūros.

  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo liepsnos. Sudėkite pjaustytus svogūnus, pagardinkite druska ir pamaišykite, kad pasidengtų aliejumi. Supilkite jautienos sultinį, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palikite virti apyt. 45 min., vis pamaišydami, kol svogūnai karamelizuosis.

  • Likus 5–10 minučių, įpilkite balzaminio acto. Išjunkite kaitrą ir išimkite svogūnus į atskirą indą. Leiskite keptuvei atvėsti, o tuomet ją išplaukite.

  • Padalinkite maltą jautieną į 6 vienodos formos ir dydžio paplotėlius ir suspauskite mėsainių presu.

  • Ant vidutinio kaitrumo liepsnos įkaitinkite bus švarią didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus, jei reikia. Į keptuvę dėkite 3 mėsos paplotėlius ir kepkite 2–3 min.* Apverskite ir kepkite dar 1–2 min., tuomet ant viršaus uždėkite po sūrio riekelę, uždenkite keptuvę ir kepkite dar 1 min. Keiskite kepimo laiką pagal skonį. Išimkite iš keptuvės ir iškepkite likusius paplotėlius.

  • Išimkite paplotėlius iš keptuvės ir palikite pastovėti 5–10 min. prieš patiekiant.

  • Tuo tarpu mažame dubenyje sumaišykite majonezą, garstyčias ir tarkuotą česnaką.

  • Bandeles patepkite gautu padažu, dėkite paplotėlį, karamelizuotus svogūnus ir kitus mėgiamus pagardus.

Additional Note:

*Patikrinkite jautienos paplotėlio vidinę temperatūrą, kad sužinotumėte, ar jis iškepė pagal Jūsų skonį! Išimkite paplotėlius iš keptuvės jiems dar nepasiekus reikiamos vidinės temperatūros.

  • Su krauju: 54–57 °C
  • Vidutiniškai: 60–63 °C
  • Vidutiniškai iškeptas: 65–68 °C
  • Iškeptas: 71–74 °C