Skip to content
Back to Recipes

LENGVIAUSIAS SALDAINIŲ RECEPTAS

LENGVIAUSIAS SALDAINIŲ RECEPTAS

Ingredients (30 people):

  • 500 g pusiau saldžių šokolado drožlių (± 3 stiklinės)
  • 100 g mažų zefyriukų (± 2 puodeliai)
  • 360 g saldinto kondensuoto pieno
  • 30 g š. nesūdyto sviesto (± 2 valg.)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 5 ml š. vanilės ekstrakto ar kitos kvapiosios medžiagos (± 1 arbat.)
  • Pasirinkti papuošimai
  • Kapoti riešutai

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 2 min.

Standing time: 2 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Į Stack Cooker 1,75 l troškintuvą arba MicroCook apvalųjį 2,25 l sudėkite šokolado drožles, zefyriukus, saldintą kondensuotą pieną, sviestą ir druską. Uždenkite ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje 1 min. 900 vatų galingumu. Maišykite siaurąja silikonine mentele, kol masė visiškai išsilydys. Nieko tokio, jei zefyriukai išsilydys ne iki galo.

  • Supilkite saldainių masę į Eazy Speedy, įlašinkite vanilės ekstrakto ir sudėkite pasirinktus papuošimus. Uždenkite ir malkite II lygiu, kol gausis vienalytė masė.

  • Į FreezerMates žemąjį 2,25 l įstatykite stačiakampę silikoninę formą.

  • Supilkite mišinį į stačiakampę silikoninę formą ir paskleiskite silikonine mentele.

  • Įdėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms arba kol sustings.

  • Supjaustykite į 30 mažų gabalėlių.

Additional Note: