Skip to content
Back to Recipes

Klasikinis šokoladinis pyragas

Klasikinis šokoladinis pyragas

Ingredients (6 people):

  • 125 g tamsaus šokolado
  • 125 g minkšto sviesto
  • 150 ml cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 300 ml miltų
  • 1 arb. š. sodos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Glazūrai:
  • 200 g šokolado
  • 1 valg. š. pieno

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

Supjaustykite šokoladą ir sviestą vienodo dydžio gabaliukais Šefo peiliu ir sudėkite juos į apvalų MicroCook 1,5 l indą. Uždenkite dangčiu ir lydykite 2 min. 600 vatų galingumu.

Išimkite iš mikrobangų krosnelės ir išmaišykite Silikonine mentele iki vientisos masės. Įdėkite cukrų ir kiaušinius.

Sumaišykite miltus, sodą bei kepimo miltelius Dubenyje tešlai 4,5 l, po truputį berkite į MicroCook, maišydami iki vientisos masės.

Kepkite pyragą 7-8 min. be dangčio 600 vatų galingumu. Įsmeigę į pyragą degtuką ar medinį dantų krapštuką, patikrinkite, ar jis jau iškepė. Jei reikia, dar pakepkite, bet tik trumpais intervalais. Išimkite indą iš mikrobangų krosnelės ir, prieš išimdami pyragą iš indo, 10 min. palaukite, kol atvės.

Glaisto gamyba. Išplaukite ir nusausinkite apvalų MicroCook 1,5 l indą. Supjaustykite 200 g šokolado vienodo dydžio gabaliukais Šefo peiliu ir sudėkite juos į MicroCook. Apšlakstykite pienu, pamaišykite Silikonine mentele ir uždenkite dangčiu. Lydykite mikrobangų krosnelėje 2 ½ min. 600 vatų galingumu.

Atvėsusį pyragą Ilgąja silikonine mentele aptepkite šokoladiniu glaistu.