Ingredients (6 people):
- 275 g šviežio kubeliais pjaustyto tuno
- 1 v. š. aliejaus (± 15 ml)
- 6 vidutinio dydžio kiaušiniai
- 150 g šparaginių pupelių
- 150 g bulvių
- 6 mediniai iešmeliai
- 2 v. š. sezamo sėklų (± 30 ml)
- 2 salotų lapai
- 1/2 raudonojo svogūno
- 150 g pomidorų
- 500 g nuplautų ir nusausintų žalių salotų mišinio
- 2 kalendros šakelės
- Marinatas
- 1 v. š. aliejaus (± 15 ml)
- 2 v. š. sojų padažo (± 30 ml)
- 2 a. š. saldaus sojų padažo (± 10 ml)
- 2 g šviežio imbiero
- 2 g šviežios citrinžolės
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 0 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: average
Preparation:
1 litro talpos inde „Freezer Mates Medium Low“ sumaišykite visas sudedamąsias marinato dalis ir kubeliais pjaustytą tuną. Įdėkite į šaldytuvą pasimarinuoti 20 minučių.
Į puodą „Micro Urban Large“ įpilkite 400 ml vandens ir įdėkite gilųjį kiaurasamtį. Naudodami teptuką „Basting Brush“, lengvai patepkite 6 indelių vidų 80 ml aliejaus. Sudėkite juos į gilųjį kiaurasamtį ir į kiekvieną indelį įmuškite po kiaušinį. Indelių neuždenkite.
Uždenkite puodą dangčiu ir virkite kiaušinius 600 vatų galingumo mikrobangų krosnelėje 7 minutes, jei norite minkštai virtų kiaušinių, arba 9 minutes, jei norite kietai virtų kiaušinių. Išimkite indelius iš puodo ir padėkite į šalį.
Į švarų puodą „Micro Urban Large“ įpilkite 400 ml vandens. Nupjaukite šparaginių pupelių galus, nulupkite ir kubeliais supjaustykite bulves, sudėkite į gilųjį kiaurasamtį ir įdėkite į puodą. Uždenkite puodą ir virkite 900 vatų galingumo mikrobangų krosnelėje apie 10 minučių.
Suverkite marinuoto tuno gabalėlius ant medinių iešmelių ir apvoliokite sezamo sėklose. Sudėkite salotų lapus į negilųjį kiaurasamtį ir ant viršaus uždėkite iešmelius.
Baigiantis bulvių ir šparaginių pupelių virimo laikui įdėkite negilųjį kiaurasamtį į gilųjį kiaurasamtį, uždenkite puodą ir virkite 900 vatų galingumo mikrobangų krosnelėje maždaug 4 minutes. Palikite pastovėti dar 5 minutėms.
Nulupkite svogūną bei pomidorus ir supjaustykite juos, naudodamiesi pjaustykle „MandoChef“ (2 storis).
Į lėkštes įdėkite žalių salotų mišinio, kalendros lapelių, po kiaušinį, pomidorų, svogūnų, šparaginių pupelių ir po tuno iešmelį. Gardinkite savo mėgstamu padažu, druska ir pipirais.
Additional Note: