Skip to content
Back to Recipes

Itališkieji ryžiai

Itališkieji ryžiai

Ingredients (4 people):

  • 300 ml ilgagrūdžių ryžių
  • 500 ml vandens
  • 25 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. kedro riešutų
  • Šafrano ant peilio galiuko
  • 2 svogūnai
  • 1 valg. š. balto vyno
  • 4 pomidorai
  • 2 valg. š. česnako laiškų
  • 1 arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. pipirų
  • 30 g tarkuoto parmezano sūrio

Preparation time: 10 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: easy

Preparation:

Skalaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus. Suberkite juos į EasyRice, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir 15 min. virkite mikrobangų krosnelėje 800 vatų galingumu. Palaukite 5 min. ir išmaišykite Silikonine mentele.

Tchefseries 28 cm keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite kedrų riešutus ir šafraną, pakepinkite, kol pagels. Naudodami ExtraChef, sukapokite svogūnus, suberkite juos į keptuvę, įpilkite šaukštą balto vyno ir 2 min. pakepkite.

Nuimkite nuo viryklės keptuvę, sudėkite pomidorus, česnako laiškus, ryžius, druską ir pipirus, pagardinkite patiekalą tarkuotu parmezano sūriu ir patiekite.