Skip to content
Back to Recipes

BRAŠKINIŲ IR VANILINIŲ LEDŲ TORTAS

BRAŠKINIŲ IR VANILINIŲ LEDŲ TORTAS

Ingredients (8 people):

  • 1 vanilės ankštis
  • 200 ml tirštos grietinėlės (gerai atvėsintos)
  • 200 g saldinto kondensuoto pieno
  • 300 g braškių
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 75 g cukraus pudros

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 8 h

Difficulty: easy

Preparation:

  • Universaliu peiliu išilgai perpjaukite vanilės ankštį ir išskobkite sėklytes.

  • Su EZ Speedy išplakite atšaldytą grietinėlę iki standžių putų. Suberkite vanilės sėklytes, pusę kondensuoto pieno ir švelniai išmaišykite silikonine mentele. Supilkite gautą masę į Eazy ąsotį plakimui 2 l ir padėkite į šalį.

  • Nuplaukite braškes ir pašalinkite kotelius. Sudėkite braškes į Turbo Chef ir susmulkinkite iki vientisos masės. Supilkite likusį kondensuotą pieną ir vėl išmaišykite.

  • Išvalytame EZ Speedy išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Suberkite cukraus pudrą ir plakite kelias dar sekundes. Atsargiai įmaišykite masę iš Turbo Chef į kiaušinių baltymus silikonine mentele.

  • Į žiedo formą dviem sluoksniais supilkite abu gautus mišinius.

  • Šaldykite bent 8 valandas.

  • Kad būtų paprasčiau išimti ledus, šiltame vandenyje sušlapinkite kempinėlę ar mažą rankšluostį ir kelias sekundes patrinkite žiedo formą. Išimkite ledus iš formos likus 10 min. iki patiekimo.

Additional Note: