Skip to content
Back to Recipes

Apelsininė žuvis su avokadų ir vyšninių pomidorų garnyru

Apelsininė žuvis su avokadų ir vyšninių pomidorų garnyru

Ingredients (6 people):

  • 1 raudonasis svogūnas
  • 250 g vyšninių pomidorų (±8.8 oz)
  • 6 avokadai (nepernokę)
  • 30 ml citrinų sulčių (±2 valg. š.)
  • 2 apelsinai
  • 6 baltos žuvies filė (±125 g / 4,4 oz kiekviena)
  • (±125 g / 4,4 oz kiekviena)
  • 4 kalendros šakelės (smulkiai sukapotos)
  • 30 ml alyvuogių aliejaus (±2 valg. š.)

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C be ventiliatoriaus režimo. Ant šaltų orkaitės grotelių ar skardos padėkite silikoninį padėklą kepiniams ir atidėkite į šalį.

  • Nulupkite svogūnus, perpjaukite per pusę ir susmulkinkite su Super Dicer pjaustykle stambiomis grotelėmis.

  • Perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę.

  • Perpjaukite avokadus per pusę, išimkite kauliukus ir šaukštu išskobkite avokado puseles. Supjaustykite avokadus Super Dicer pjaustykle su stambiomis grotelėmis. Įpilkite citrinų sulčių, kad avokadas neruduotų.

  • Nulupkite apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis.

  • Sudėkite žuvies filė ant silikoninio padėklo kepiniams, pagardinkite druska ir pipirais. Ant kiekvienos filė uždėkite 3 ar 4 apelsino skilteles. Kepkite orkaitėje 15 minučių.

  • Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną 2–3 min. ant didelės kaitros ugnies. Sudėkite vyšninius pomidorus ir kepkite dar 1 min. Sudėkite avokado kubelius, susmulkintą kalendrą, druską, pipirus ir kepkite 2 min. švelniai pamaišant.

  • Patiekite žuvį su svogūnų, pomidorų ir avokadų garnyru.

Additional Note: