Skip to content
Back to Recipes

Jūrų velnias su prancūzišku bulvių apkepu ir salotinių sultenių pesto

Jūrų velnias su prancūzišku bulvių apkepu ir salotinių sultenių pesto

Ingredients (4 people):

  • 4 jūros velnio filė (po ± 150–180 g)*
  • Druskos ir pipirų
  • 3 tsp arbat. š. citrinų sulčių (± 15 ml)
  • 100 g salotinių sultenių
  • 50 g graikinių riešutų
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 arbat. š. garstyčių (± 5 ml)
  • 1 arbat. š. saulėgrąžų aliejaus (± 5 ml)

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 25 min.

Difficulty: average

Costs: middle

Preparation:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

  • Apibarstykite jūrų velnio filė druska, pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

  • Atsargiai nuplaukite salotines sultenes ir nusausinkite salotų centrifugoje. Sudėkite salotines sultenes ir graikinius riešutus į „ExtraChef“ ir susmulkinkite. Tuomet supilkite alyvuogių aliejų, garstyčias ir pagardinkite druska.

  • Su silikoniniu teptuku patepkite „UltraPro“ 3,3 l aliejumi, o tuomet aptepkite žuvies filė paruoštu mišiniu.

  • Uždenkite ir kepkite orkaitėje apyt. 25 min. Praėjus pusei laiko, nuimkite dangtį.

  • Patiekite su makaronais, paruoštais „Pasta Maker“, ar garintomis daržovėmis, paruoštomis su „MicroGourmet“.

Additional Note:

*Rinkitės žuvį, pagautą tvarios žvejybos būdu.