Ingredients (6 people):
- 1 kg jautienos papilvės (supjaustytos į 4 dalis)
- 5 ml kepsnių prieskonių (± 1 arbat. š.)
- 4 česnako skiltelės (smulkintos)
- 415 ml jautienos sultinio
- 120 ml sojos padažo su mažiau druskos
- 15 ml sezamų aliejaus (±1 valg. š.)
- 105 g rudojo cukraus
- 45 ml kukurūzų krakmolo (±3 valg. š.)
- 415 g šaldytų brokolių
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 35 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: easy
Costs: low
Preparation:
Pagardinkite jautieną prieskoniais ir sudėkite į Micro Pressure Cooker.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite česnaką, 355 ml / ±1½ puodelio jautienos sultinio, sojų padažą, sezamų aliejų ir rudąjį cukrų. Apipilkite gautu marinatu jautieną. Įpilkite daugiau sultinio, jei mėsa nėra visiškai apsemta. Uždenkite, užfiksuokite ir šildykite mikrobangų krosnelėje 30 min. 900 vatų galingumu.
Išimkite iš mikrobangų krosnelės ir palikite pastovėti uždengtą, kol slėgio indikatorius nukris (apyt. 15 min.). Tuomet atrakinkite ir nuimkite dangtį.
Padėkite mėsą ant pjaustymo lentelės ir suplėšykite, naudodami 2 šakutes.
Mažame dubenyje išplakite kukurūzų krakmolą su 60 ml jautienos sultinio. Įmaišykite į šiltą skystį greitpuodyje.
Šaldytus brokolius sumaišykite su greitpuodžio pagrinde esančiu skysčiu. Uždenkite ir šildykite mikrobangų krosnelėje 5 min. 900 vatų galingumu.
Sudėkite mėsą į greitpuodį ir išmaišykite. Patiekite šiltą kartu su ryžiais.
Additional Note:
Pagaminkite kepsnių prieskonių mišinį iš toliau nurodytų prieskonių ir laikykite sandariame inde.
• 30 ml druskos (± 2 valg. š.)
• 15 ml maltų juodųjų pipirų (± 1 valg. š.)
• 15 ml česnako miltelių (±1 valg. š.)
• 15 ml svogūnų miltelių (±1 valg. š.)
• 15 ml šviesaus rudojo cukraus (±1 valg. š.)
• 15 ml rūkytos paprikos (± 1 valg. š.)
• 15 g kumino (± 1 valg. š)
• 15 ml džiovintų čiobrelių (± 1 valg. š.)