Skip to content
Back to Recipes

Bulviniai/šokoladiniai keksiukai

Bulviniai/šokoladiniai keksiukai

Ingredients (4 people):

  • Ingredientai (6 keksiukams):
  • 140 g bulvių
  • 50 ml vandens
  • 40 g minkšto sviesto
  • 150 ml cukraus pudros
  • 2 kiaušiniai
  • 70 g (apie 150 ml) lazdynų riešutų miltų
  • 1 valg. š. kakavos
  • 50 ml miltų
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. pieno
  • 40 g juodojo šokolado
  • 25 g rupiai kapotų lazdynų riešutų
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 30 min.

Difficulty: average

Preparation:

Išimkite kepimo groteles iš orkaitės, uždėkite ant jų Silikono padėklą kepiniams su krašteliu ir įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas mažesniais gabalėliais.

Įpilkite vandens ir suberkite bulves į MicroCook ąsotį 1 l, uždėkite dangtį ir gaminkite 6-7 min. 600 vatų galingumu.Leiskite 5 min. pastovėti. Nusunkite ir sugrūskite Grūstuve.

Suplakite sviestą su cukraus pudra, naudodami ExtraChef plakimo antgalį. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite bulves, lazdynų riešutųmiltus, kakavą, miltus ir kepimo miltelius ir dar kartą suplakite.

Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą su pienu MicroCook ąsotyje 1 l ½ minutės 600 vatų galingumu. Atsargiai įmaišykite į tešlą ir paskirstykite Silikoninėje formoje keksiukams.

Apibarstykite smulkintais lazdynų riešutais ir vaniliniu cukrumi bei kepkite 30 min.

Patarimas:
Patiekite su graikišku jogurtu, sumaišytu su šiek tiek vanilinio cukraus.