Skip to content
Back to Recipes

Žaliųjų citrinų putėsiai

Žaliųjų citrinų putėsiai

Ingredients (4 PORCIJOMS):

  • 100 g pilnagrūdžių sausainių (10 vnt.)
  • 25 g sviesto (atvėsinto ir supjaustyto mažais kubeliais)
  • 220 g kreminio sūrio (suminkštinto)
  • 140 ml saldinto kondensuoto pieno
  • 150 g Graikiško jogurto
  • 4 žaliųjų citrinų* (sulčių) (±60 ml)
  • Patiekimui
  • Žaliųjų citrinų žievelės
  • Plaktos grietinėlės

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Į SuperSonic Chopper Extra su ašmenimis sudėkite pilnagrūdžius sausainius ir šaltą sviestą. Traukite virvelę, kol susmulkinsite. Gautą masę sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.

  • Putėsių gaminimas: Į SuperSonic Chopper Extra su plaktuvo priedu sudėkite minkštą kreminį sūrį, kondensuotą pieną ir jogurtą. Uždenkite ir traukite virvelę, kol gausite vienalytę masę.

  • Ant uždarytoje padėtyje esančio dangtelio uždėkite piltuvėlį. Supilkite žaliųjų citrinų sultis per piltuvėlį ir pasukite į atidarytą padėtį. Traukite virvelę, kol įmaišysite į putėsius.

  • Patiekimui: Padalinkite sausainių masę į 4 puodelius (apyt. 20 g porcijai). Tuomet po lygiai padalinkite žaliųjų citrinų putėsius ir paskleiskite ant sausainių sluoksnio (po apyt. 150 g porcijai). Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir žaliosios citrinos žievelės.

Additional Note:

PATARIMAS: Putėsius galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų.

*Jei žaliųjų citrinų neturite, galite pakeisti persinėmis citrinomis (paprastos citrinos netinka).