Skip to content
Back to Recipes

Bulvių duona

Bulvių duona

Ingredients (0 people):

  • 300 g bulvių
  • 25 g mielių
  • 50 ml vandens
  • 1 arb. š. cukraus
  • 300 ml lieso kambario temperatūros pieno
  • 1½ arb. š. druskos
  • 600 g (1 l) miltų
  • 2 valg. š. neutralaus skonio aliejaus

Preparation time: 150 min.

Cooking time: 30 min.

Difficulty: average

Preparation:

Vandenyje virkite bulves, kol suminkštės. Sutrinkite jas Grūstuve ir atvėsinkite.

Dubenyje tešlai 4,5 l ištirpinkite mieles vandenyje su cukrumi, naudodami Maišymo šaukštą.

Sudėkite bulves, supilkite 1 valg. š. aliejaus, pieną ir išmaišykite. Tada įdėkite druskos ir po truputį suberkite miltus. Maišykite, kol tešla sulips į vieną rutulį.

Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto Padėklo tešlos ruošimui ir minkykite 6-8 min. arba tol, kol tešla taps vientisa, elastinga ir kietoka.

Į Dubenį tešlai 4,5 l supilkite 1 valg. š. aliejaus ir paskirstykite. Tada įdėkite tešlą ir pavoliokite ją dubens šonais, kad visas paviršius pasidengtų aliejumi. Uždenkite dangčiu ir palikite tešlą kilti valandą, arba kol dangtis pats nušoks.

Paminkykite tešlą ir įdėkite ją į UltraPro 3,5 l. Uždenkite dangtį ir palikite ją dar kartą kilti tol, kol tūris padvigubės, maždaug 35 min. Prieš kepdami aptepkite duoną vandeniu ir apibarstykite miltais.

Išimkite orkaitės groteles ir įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC. Kepkite duoną 30-35 min. be dangčio. Paskutines 15 min. kepkite uždengtą, kad pernelyg nepatamsėtų pluta.

Išimkite duoną iš kepimo formos ir palikite atvėsti ant grotelių.